Circulair infillzand toegepast bij nieuw kunstgrasveld.

Bij HHC Hardenberg is er op Sportpark de Boshoek een nieuw kunstgrasveld aangelegd.

HCC Hardenberg heeft bewust gekozen om bij dit veld circulair infillzand toe te passen. Dit circulaire infillzand is geproduceerd en geleverd door GBN Artificial Grass Recycling (AGR).

In het recyclingproces van GBN AGR wordt het infill, bestaande uit zand en rubbergranulaat, gescheiden én gewassen

Na het wasproces voldoet het circulaire zand weer aan de hoogste kwaliteitseis conform het Besluit Bodemkwaliteit en kan het onder andere weer toegepast worden als infill in kunstgrasvelden. Het wasproces dat GBN AGR toepast heeft zowel economische als milieutechnische voordelen. Zou het infillzand niet gewassen worden dan is deze niet meer geschikt voor hergebruik conform het Besluit Bodemkwaliteit. Met dit unieke recyclingproceBulkleverantie circulair infill zand HCC Hardenbergs hebben we van een afvalstof een nieuwe hoogwaardige grondstof gemaakt en direct toegepast, en daar zijn we trots op.

Om het nóg een stukje duurzamer te maken, heeft GBN AGR het infillzand in bulk geleverd op de locatie in Hardenberg. Op deze manier wordt er geen extra verpakkingsafval gecreëerd.

Het project was een mooie samenwerking tussen GBN AGR en CSC Sport. Rutger Schuijffel (projectmanager CSC Sport) :  “De samenwerking met GBN AGR verliep naar tevredenheid. Met het circulaire zand infill is dit kunstgrasveld nóg een stukje duurzamer en hebben we daadkracht gegeven aan de circulaire ambitie die wij ons als bedrijf hebben gesteld. “

Het veld heeft de eindkeuring met vlag en wimpel doorstaan en voldoet aan alle gestelde eisen van de KNVB. Wij wensen HHC Hardenberg veel mooie doelpunten op hun nieuwe veld!