Hoe bouw je een circulaire value case met kunstgrasrecycling: een digitale excursie door de kunstgrasrecyclingfabriek.

In Amsterdam staat het bewijs dat het realiseren van een circulaire value case binnen een korte tijd haalbaar is. Met de opening van de eerste verwerkingsfaciliteit voor end-of-life kunstgras in Nederland heeft GBN Artificial Grass Recycling de keten gesloten. De hoogwaardige circulaire producten worden geproduceerd en zijn de grondstof geworden voor nieuwe producten. De kringloop is rond!

Maar hoe bouw je een circulaire value case? Hoe ga je de samenwerking aan en nog belangrijker hoe kan een samenwerking het proces versterken?

Eric van Roekel (Directeur GBN Groep) en Michael Vogel (CEO TenCate Grass) zijn vorige week tijdens een succesvol digitaal live event in gesprek gegaan hierover. Met meer dan 100  deelnemers was dit een groot succes waarin veel vragen vanuit de deelnemers aan bod zijn gekomen.

Waarom wij het zand en rubber nat scheiden en niet droog zeven? Wat je kan doen met Recycled Turf Agglomerate (RTA) en waarom kan van het end-of-life kunstgras niet eenvoudig nieuw kunstgras wordt gemaakt? Een kleine greep uit de interessante vragen die gesteld werden.

Heeft u interesse om de opname van het live event terug te zien dan kunt u de link aanvragen via c.hendriks@gbn.nl