Noordhollands Dagblad: Nederland krijgt volgend jaar primeur met fabriek die kunstgras gaat recyclen

Datum: 19 juni 2019

Op dinsdag 18 juni heeft Noordhollands Dagblad een mooi artikel over GBN Artificial Grass Recycling (GBN-AGR), gepubliceerd. In het artikel wordt de toekomstige opening van een fabriek in Amsterdam voor hoogwaardige, circulaire recycling van oud kunstgras besproken. Deze in Nederland unieke oplossing is een antwoord op het groeiende maatschappelijke probleem rondom de recycling van end-of-life-kunstgras.

Eric van Roekel licht in het stuk ook het recyclingproces toe en geeft daarbij ook aan dat de nadruk op transparantie ligt: “We willen heel open zijn over alles wat we doen. We zijn niet geheimzinnig en nuchter. Daarom zeggen we ook niet: we gaan fabrieken openen in het buitenland. Eerst kijken we hoe goed deze draait en dan zien we weer verder.”

Ook onderzoeksjournalist Roelof Bosma van Zembla wordt geciteerd. Zembla wijdde meerdere uitzendingen aan de Nederlandse kunstgrasberg en bracht daarmee de maatschappelijke discussie op gang. Bosma: “De verwerkingsfabriek die in Amsterdam geopend wordt, komt er naar aanleiding van onze uitzending en de druk van de Nederlandse overheid die daardoor ontstond. Bijna iedere gemeente heeft een of meerdere kunstgrasvelden, die zijn allemaal een keer aan vervanging toe. Er moest iets gebeuren met die oude velden, maar daar was nooit goed over nagedacht.”

U leest het stuk hier op de website van Noordhollands Dagblad (premium artikel): https://bit.ly/2KYgQ1m