Project in beeld: Hockeyvereniging OMHC Ommoord, Rotterdam.

In de zomer van 2021 is bij de hockeyclub OMHC Ommoord te Rotterdam een kunstgrasveld gerenoveerd.

De oude mat is bij GBN AGR verwerkt en… weer terug geleverd als basis voor het nieuwe kunstgrasveld!

Hoe?

In het proces van GBN AGR is de End-of-Life kunstgrasmat bij aankomst volledig circulair verwerkt.

Nadat het kunstgras ontdaan is van infill, wordt het kunstgras verkleind, gezeefd en vervolgens verwerkt tot RTA (Recycled Turf Agglomerate).

RTA is een circulair kunststof granulaat wat kan worden ingezet in een breed scala aan kunststof producten.

Een andere toepassing is EcoCept®, welke is toegepast onder het nieuwe kunstgrasveld bij OMHC Ommoord in Rotterdam.

Ecocept® Performance Sports Base is een innovatief nieuw type poreuze onderlaag, speciaal ontwikkeld voor gebruik onder kunstgrasoppervlakken. De basis fungeert als een gecombineerde structurele laag en shockpad om een ​​stabiel oppervlak te garanderen en tegelijkertijd de door spelers ervaren belasting te verminderen. Het vermindert ook de impact op het milieu, aangezien het bijna volledig is gemaakt van gerecyclede materialen, inclusief End-of-Life kunstgras.

De Ecocept® Performance Sports Base is gemaakt van End-of-Life kunstgras, gerecycled rubber en een bindmiddel. 1 fullsize EcoCept® Sports Base, voorkomt tot wel 140 ton aan afval.
Bovendien kan End-of-Life kunstgras nu worden gerecycled tot een basis voor een nieuw kunstgrasveld.

EcoCept® is specifiek ontwikkeld als basis voor kunstgras sportvelden. Het integreert naadloos met kunstgras om de biomechanische eigenschappen te verbeteren en de prestaties te ondersteunen.

EcoCept® biedt structurele stabiliteit in een volledig gebonden en gestabiliseerde basis. De sporttechnische laag heeft uitstekende drainageprestaties, waardoor kostbare drainage onder het veld wordt geëlimineerd. Het kan consistente schokabsorptie bieden over het hele veld, waardoor de hoeveelheid losse vulling die binnen een systeem nodig is, wordt verminderd.

GBN AGR wenst OMHC Ommoord veel speelplezier op het nieuwe, duurzame sportveld!