Sportbedrijf Rotterdam ziet eigen kunstgrasmatten door het proces van GBN AGR rollen!

In juli 2019 heeft CSC Sport voor Sportbedrijf Rotterdam diverse kunstgrasvelden gerenoveerd.
De oude kunstgrasvelden die zijn vrijgekomen zijn toen afgevoerd naar de (nood)opslag locatie van GBN Artificial Grass Recycling.
Sportbedrijf Rotterdam heeft toen de matten “gevolgd” om zeker te zijn dat hun kunstgras op een vergunde locatie werd opgeslagen om vervolgens gerecycled te worden.
Ook had Sportbedrijf Rotterdam een belangrijke eis in het bestek; het kunstgras moest binnen 1 jaar na oprollen, volledig gerecycled zijn.

Inmiddels is het Juli 2020. Een jaar later. De bouw van de GBN AGR kunstgrasrecycling fabriek is klaar en de machines draaien.Tijd om Sportbedrijf Rotterdam nog een keer uit te nodigen!

Omdat ieder kunstgrasveld een apart afvalstroomnummer / batchnummer krijgt bij GBN AGR, is het ook mogelijk om de rollen een jaar na inzameling te traceren. Zo kon Sportbedrijf Rotterdam zelf zien hoe hun eigen kunstgras gerecycled werd.

(v.l.n.r.: Wilko Zuidema (Technisch Bureau Zuidema), Ed van der Burg (Sportbedrijf Rotterdam), Eric van Roekel (GBN AGR), André Ceelen (CSC Sport), Don Lauritsen (GBN AGR)

Ed van der Burg, Sportbedrijf Rotterdam: “Als Sportbedrijf Rotterdam willen wij graag 100% zekerheid dat onze afgeschreven kunstgrasmatten op een verantwoorde wijze verwerkt worden. Wij hebben onszelf de verplichting opgesteld om het recycle traject te volgen, zodat wij zeker wisten dat het kunstgras bijvoorbeeld niet na een jaar nog steeds op een tussenopslag zou liggen. Gelukkig hebben we gezien dat het kunstgras bij GBN AGR allemaal netjes gerecycled wordt!”

GBN AGR staat voor transparante recycling en nodigde Sportbedrijf Rotterdam dan ook van harte uit om het volledige proces te laten zien.
Sportbedrijf Rotterdam, bedankt voor het vertrouwen en veel plezier met de nieuwe kunstgrasvelden!