Wisten jullie dat… GBN AGR een volledig vergunde inrichting heeft

Kunstgrasrecycling
in 2018 leek dit nog onmogelijk in Nederland. Er was een enorme kunstgrasberg ontstaan die niet op verantwoorde manier verwerkt kon worden.
De markt, de kunstgrasleveranciers en aannemers ondervonden hier enorm hinder van en in diverse gemeenteraden werd al geopperd om dit seizoen geen renovaties van de  sportvelden in Nederland uit te voeren.  Er moest actie worden ondernomen vanuit de markt.

GBN AGR heeft in record tijd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam een volledig vergunde locatie van 30.000 m2 gebouwd waar versleten (End of Life) kunstgras volledig circulair verwerkt wordt. Deze locatie is volledig ingericht om dit op een verantwoorde wijze te doen.

Zo is de volledige locatie omheind door een betonnen keerwand van wel 4 meter hoog om ervoor te zorgen dat materialen niet ongewenst buiten het terrein komen.
Daarnaast is het volledige terrein voorzien van een vloeistofdichte asfalt laag en wordt al het water van de locatie opgevangen en gezuiverd zodat deze weer gebruikt kan worden

Op deze manier zorgt GBN AGR voor een volledig circulaire verwerking van end-of-life kunstgras. En dat met respect voor mens en milieu.